De meest optimale resolutie

 

Resolutie gaat over hoe scherp een beeld is. Als de resolutie hoger is, ziet de print er gedetailleerder en scherper uit. Maar het is niet altijd nodig om de allerhoogste resolutie te gebruiken, omdat onze printers een maximale printkwaliteit hebben en een hoge resolutie niet haalbaar is voor grootformaat prints.

 

Wat is het verschil tussen PPI en DPI?

Het draait om het aantal kleine puntjes in een inch. Als je een ontwerp maakt op je computerscherm, noemen we dit pixels per inch (PPI), en bij printen spreken we van dots per inch (DPI), wat verwijst naar de kleine inktpuntjes.

Wat is de optimale resolutie voor mijn product?

Voor de producten in ons label- en drukwerkassortiment adviseren we een resolutie van 300 PPI. Voor alle overige producten en materialen geldt een resolutie van 150 PPI.

Over het algemeen streef je naar de hoogst haalbare resolutie voor het materiaal dat je hebt gekozen. Echter, bij het bestellen van grootformaat prints is deze optimale resolutie vaak niet altijd haalbaar en noodzakelijk. Het formaat en de kijkafstand van je product spelen daarom een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste resolutie. Hieronder geven we specifiek advies voor grootformaat prints.

Advies voor grootformaat prints

  • 100-150 PPI: Hoogst haalbare kwaliteit.
  • 70-100 PPI: Goede kwaliteit en leesbaar van dichtbij.
  • 30-70 PPI: Redelijke kwaliteit en leesbaar op enkele meters afstand.
  • Minder dan 30 PPI: Voor zeer grote prints op grote afstand.