Gebruik professionele ontwerpprogramma’s

 

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit. Zorg daarom voor een goede opmaak van je bestanden. Goede ontwerpprogramma’s zijn ideaal voor het ontwerpen van jouw printproduct. Het aanbod van programma’s is groot en we snappen dat het lastig is om een keuze te maken. Daar helpen we je graag bij!

 

Tips

 Populaire programma’s zijn Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Deze software pakketten zijn niet gratis, maar wel dé standaard in de grafische wereld. Je kunt jouw bestand ook opmaken in ontwerpsoftware zoals CorelDraw, Photopaint of QuarkXPress. Omdat wij zelf niet met deze softwarepakketten werken, kunnen we hierin niet ondersteunen. Wil je goede software ondersteuning? Kies dan voor het Adobe Creative Cloud pakket. Wij kunnen je helpen met specifieke problemen, ook heeft Adobe zelf een uitstekende helpdesk.

 

 

Don’ts

We raden af om online ontwerpplatformen zoals Canva, Aurelon, Cadlink of Designbold te gebruiken. Dit geldt ook voor de ontwerpsoftware Bluebeam en Easysign en voor de gratis opmaakprogramma’s zoals Inkscape of GIMP. Deze bestanden accepteert ons systeem in eerste instantie wel, maar leveren vaak problemen op in productie. Als je hier wel gebruik van maakt is dit op eigen risico.

Absoluut ongeschikt voor het aanleveren van bestanden zijn programma’s als Microsoft Word, Publisher, Powerpoint en Paint. Dit zijn geen opmaaksoftwares en leveren daardoor veel en vaak problemen op.